CultureUp – blog podróżniczy

Lunch przy nowym terminalu w Krakowie

W Krakowie byliśmy jeszcze przed otwarciem nowego terminalu na Lotnisku im. Jana Pawła II, ale już wtedy można było odwiedzić czterogwiazdkowy hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport. Warto to zrobić przynajmniej z dwóch powodów. Po pierwsze, hotel oferuje, jak na swoją klasę bardzo wysoki standard i można w nim wygodnie odpocząć przed dalszą podróżą, ale o tym innym razem. Po drugie, mają tam świetną restaurację, w której można zjeść coś pysznego za nieduże pieniądze, nawet jeśli nie jest się gościem hotelu.

hilton garden inn

Właśnie o restauracji będzie mój dzisiejszy wpis. Spaliśmy w tym hotelu podczas naszego pobytu w Krakowie jakiś miesiąc temu. Postanowiliśmy przetestować więc tamtejszą kuchnią, zwłaszcza, że czytaliśmy wcześniej, że mają tam świetnego szefa kuchni – Miłosza Kowalskiego oraz sous chefa, który wziął udział w obecnej edycji programu TopChef i doszedł aż do siódmego odcinka.

krakow airport hilton

W restauracji pojawiliśmy się około godziny 14 ostatniego dnia naszego pobytu w hotelu, a więc tuż przed wymeldowaniem. Okazało się, że o tej porze przygotowano świetną ofertę lunchową, z której zdecydowaliśmy się skorzystać. Warto też wspomnieć, że restauracja jest zaaranżowana w dość przyjemnej, minimalistycznej estetyce. Została otwarta razem z hotelem, a więc czuć w niej jeszcze powiew świeżość. Tamtejsza obsługa również jest na wysokim poziomie.

krem pomidorowy hilton garden innJako pierwsze danie, otrzymaliśmy krem pomidorowy, który był niezwykle aromatyczny. Wyczuwalne w nim były liczne zioła, wśród których w sposób szczególny wybijał się rozmaryn oraz bazylia. Zupa została dodatkowo zabielona kleksem śmietany.

sałatka nicejska hilton garden inn

Drugie danie okazało się być lekką, kolorową sałatką nicejską. Sałatka został skomponowana z licznych warzyw, wśród których świetną robotę robiły pomidorki cherry, czerwona cebula oraz oliwki. Tuńczyk nie zdominował całkowicie smaku sałatki, a jedynie go wyśmienicie uzupełniał.

Ogólnie swój pobyt w tej restauracji oceniam bardzo pozytywnie. Miła obsługa, estetyczny wygląd, bliskość od lotniska no i oczywiście smak potraw sprawiają, że chętnie wrócę tu kolejny raz, gdy tylko będę w okolicy.

Moja ocena
Smak foodu ✔✔✔✔✔
Wygląd foodu ✔✔✔✔
Obsługa ✔✔✔✔✔
Okolica ✔✔✔✔
Lokalizacja ✔✔✔✔✔
Wygląd zewnętrzny ✔✔✔✔

Suma: 4,5

Hilton Garden Inn Kraków Airport
Medweckiego 3
Balice
t. 12 340 00 00